Mijn leerling Inge van der Staak Pianophasing 2014

Events | 24 april 2020 | Roy Harmanus | Leestijd: 2 minuten

Pianophasing 2014 in de Grote Kerk, Breda – 28 september 2014

Een compositie voor 120 pianisten van Kristoffer Zegers uitgevoerd door leerlingen van verschillende muziekscholen, waaronder mijn leerlinge Inge van der Staak (12). Het was een mooi evenement en goed uitgevoerd door zowel Inge als de andere pianisten!

Naast het zogenoemde Pianophasing werd er ook een compositie voor 70 blokfluiten “Phlaze” uitgevoerd. Dit is een werk waarin de unieke situatie ontstaat dat alle soorten blokfluiten elkaar ontmoeten in een zeer grote ruimte. Bas-, tenor-, en piccolo blokfluiten. Hedendaagse muziek kan vrij complex van structuur en opbouw zijn. Pianophasing en Phlaze  zijn relatief toegankelijk en prikkelt het oor en geest voor zowel de nieuwe toehoorder als de gevorderde luisteraar.

Het werk werd op het “soundstream” festival in Australië als “MINDBLOWING” omschreven en was een absolute must. Ook bij het befaamde festival “Huddersfield Contemporary Music” in Engeland werd dit werk gehonoreerd met een grote prijsnominatie. TV8 Brabant nieuws zond een interview met de componist uit.

Weet je nu meer door dit blog?

Ik ben Roy Harmanus, pianist, pianodocent en componist. In mijn blogs deel ik gratis mijn kennis om je vooruit te helpen.

Was mijn blog waardevol? Like, share of reageren mag!

Zoek je een online piano cursus of privé pianoles?

Dan help ik je graag verder!

Gratis online pianoles uitproberen?

 Leer pianospelen en improviseren met akkoorden

Zonder noten & Praktisch

Ja, klinkt goed!

Deze blogs wil je niet missen!

Laat een reactie achter!

0 0 stem
Artikelbeoordeling