Hé! Leuk dat je meer over mij wilt weten!

Ik ben Roy Harmanus, uitvoerend pianist, componist en bovenal een bevlogen docent.

Naast mijn pianoschool en muziekcarrière werkte ik als gastdocent Solfège en Piano aan het Fontys Conservatorium Tilburg (AMPA).

Op deze pagina kan je ook mijn optredens en leerlingenconcerten bekijken en naar mijn tracks luisteren!

Op de hoogte blijven? Volg mij dan op instagram!

Harmanus Music Wie ben ik
4.9 sterren google score Harmanus Music

Mijn conservatoriumopleiding

In 2008 studeerde ik af voor hoofdvak Piano aan het Fontys Conservatorium. Ik volgde klassiek én jazz. Daarna rondde ik in 2010 ook cum laude een specialisatie in Solfège en Theorie (post-hbo niveau) af.

Ik kreeg pianolessen in klassiek én jazz van de bekende Russische klassiek-pianiste Jelena Bazova en jazzpianist Randal Corsen (Edison Jazz Award 2004). En theorielessen van barok-specialist Ad van Sleuwen.

Tijdens mijn twee pianostudies volgde ik extra bijvakken in compositie oude en modern-klassieke muziek.

Verder volgde ik masterclasses bij de klassieke pianisten Rian de Waal (voorzitter Franz Liszt-concours) en David Kuijken. Ik nam bovendien extra lessen bij de jazzpianisten Harmen Fraanje (Compositieprijs 2004) en Rembrandt Frerichs (Edison-genomineerd). Mijn post-hbo specialisatie volgde ik bij Martijn Smits.

In 2018 studeerde ik cum laude af aan Tilburg University in de geesteswetenschappen.

Mijn muziekcarrière

De combinatie van een klassieke en jazz opleiding kwam mij altijd van pas.

Als pianist stond ik daardoor op klassieke, jazz- én popmuziekpodia.

Ik behaalde finaleplaatsen bij het tv-programma ‘Brabant Toptalent Pop’ (neosoul), ‘Petrof Festival Klassiek’  (Chopin) en ‘Talentenjacht Kippenvel’ (hiphop).

Ik werkte samen met de dirigenten Hans van den Brand (bij Hercules musical), Lauran van der Sanden (bij Tilburgse Revue) en (film)componist Maarten Hartveldt (Efteling muziek).

Daarnaast speelde ik samen met pop-gospel artieste Pearl Jozefzoon (‘The Voice of Holland’) met wie ik te zien was bij De Wereld Draait Door. Verder speelde ik samen met Sophia Tops (klassieke opera, kleinkunst en theater) en hiphop artiest Maydien.

In 2012 componeerde ik de soundtrack voor de korte film Flawed.

“Ik werk al jarenlang met plezier met Roy samen. Hij is ontzettend muzikaal en voelt mij als zangeres heel goed aan, of het nu gaat om zangbegeleiding of songwriting.”

Pearl Jozefzoon, Finalist 'Voice of Holland'

Als pianoleraar

In hart en nieren ben ik een pianoleraar. Ik help graag anderen die gemotiveerd en gepassioneerd zijn vooruit met mijn muziekkennis.

Mijn ervaring als pianoleraar beslaat meer dan 15 jaar, met 1000+ studenten. Vooral privé 1-op-1 lessen in mijn eigen praktijk of muziekscholen in geheel Brabant, maar ook kleine tot middelgrote groepen in het hoger onderwijs (Fontys Conservatorium, Muziektheater-Musicalopleiding en Muziekeducatie).

Sinds 2020 bied ik ook online pianoles cursussen aan.

Verschillende cursussen, toegespitst op verschillende niveaus en interesses. De programma’s weerspiegelen mijn eigen persoonlijke methodische insteek en ervaring. Hiermee behaal ik al meer dan 15 jaar goede resultaten.

Te midden van de vele online cursussen bied ik datgene wat er nog niet op de Nederlandse markt is. Bijvoorbeeld akkoorden, begeleiden en solo piano binnen popmuziek of jazzmuziek. Ik leer je niet alleen spelen maar ook muziek begrijpen en beleven!

Mijn missie is de online-pianoleswereld op een geheel ander en hoger niveau brengen. Kwalitatieve online cursussen met diepte. Op een vlotte, persoonlijke en eigentijdse manier!

Mijn online popcursus

Mijn leerlingenconcert

“(Roy)Harmanus Music biedt wat je op de Nederlandse markt niet vindt via on-line les methodes. Veel video’s met begeleidende sheets aan info, songs, akkoorden etc..etc.. Hij dringt meteen door tot het hart van de potentiele muzikant. Dit is de plek waar je moet zijn!”

Raymond van de Vorst (53 jr.)

“Na lang zoeken naar een online cursus over akkoorden was ik heel blij deze cursus te vinden. Het heeft me een schat aan informatie gegeven waarmee ik nummers beter begrijp en tips die ik zelf stapje voor stapje toe kan passen om op de piano te begeleiden. En wat ook leuk is, ik luister nu ook anders naar muziek doordat ik beter weet waar ik naar luister!”

Anna Stegeman
5 star googlescore Harmanus Music