Hé! Leuk dat je meer over mij wilt weten!

Ik ben Roy Harmanus, uitvoerend pianist, componist en bovenal een bevlogen docent.

Naast mijn pianoschool en muziekcarrière werkte ik als gastdocent Solfège en Piano aan het Fontys Conservatorium Tilburg (AMPA).

Op deze pagina kan je ook mijn optredens en leerlingenconcerten bekijken en naar mijn tracks luisteren!

Op de hoogte blijven? Volg mij dan op instagram!

Harmanus Music Wie ben ik
4.9 sterren google score Harmanus Music

Mijn conservatoriumopleiding

In 2008 studeerde ik af voor hoofdvak Piano aan het Fontys Conservatorium. Ik volgde klassiek én jazz. Daarna rondde ik in 2010 ook cum laude een specialisatie in Solfège en Theorie (post-hbo niveau) af.

Ik kreeg pianolessen in klassiek én jazz van de bekende klassieke Russische pianiste Jelena Bazova en jazzpianist Randal Corsen (Edison Jazz Award 2004). En theorielessen van barok-specialist Ad van Sleuwen.

Tijdens mijn twee pianostudies volgde ik extra bijvakken in compositie oude en modern-klassieke muziek.

Verder volgde ik masterclasses bij de klassieke pianisten Rian de Waal (voorzitter Franz Liszt-concours) en David Kuijken. Ik nam bovendien extra lessen bij de jazzpianisten Harmen Fraanje (Compositieprijs 2004) en Rembrandt Frerichs (Edison-genomineerd). Mijn post-hbo specialisatie volgde ik bij Martijn Smits.

In 2018 studeerde ik cum laude af aan Tilburg University in de geesteswetenschappen.

Mijn muziekcarrière

De combinatie van een klassieke en jazz opleiding kwam mij altijd van pas.

Als pianist stond ik daardoor op klassieke, jazz én popmuziek podia (mainstream pop, nusoul, R&B/hiphop).

Ik behaalde finaleplaatsen bij het tv-programma ‘Brabant Toptalent’, ‘Petrof Festival Klassiek’ en ‘Talentenjacht Kippenvel Nusoul’.

Ik werkte samen met de dirigenten Hans van den Brand (Hercules musical), Lauran van der Sanden (Tilburgse Revue) en componist Maarten Hartveldt.

Daarnaast speelde ik samen met pop-gospel artieste Pearl Jozefzoon (‘The Voice of Holland’) met wie ik te zien was bij De Wereld Draait Door. Verder speelde ik samen met Sophia Tops (klassiek en kleinkunst) en hiphop artiest Maydien.

In 2012 componeerde ik de soundtrack voor de korte film Flawed.

“Ik werk al jarenlang met plezier met Roy samen. Hij is ontzettend muzikaal en voelt mij als zangeres heel goed aan, of het nu gaat om zangbegeleiding of songwriting.”

Pearl Jozefzoon, Finalist 'Voice of Holland'

Als pianoleraar

In hart en nieren ben ik een pianoleraar. Ik help graag anderen die gemotiveerd en gepassioneerd zijn vooruit met mijn muziekkennis.

Mijn ervaring als pianoleraar beslaat meer dan 15 jaar, met 1000+ studenten. Vooral privé 1-op-1 lessen in mijn eigen praktijk of muziekscholen in geheel Brabant, maar ook kleine tot middelgrote groepen in het hoger onderwijs (Fontys Conservatorium, Muziektheater-Musicalopleiding en Muziekeducatie).

Sinds 2020 bied ik ook online pianoles cursussen aan.

Verschillende cursussen, toegespitst op verschillende niveaus en interesses. De programma’s weerspiegelen mijn eigen persoonlijke methodische insteek en ervaring. Hiermee behaal ik al meer dan 15 jaar goede resultaten.

Te midden van de vele online cursussen die veelal door niet-professionals worden gegeven bied ik unieke content. Content die je niet ergens anders vindt. Bijvoorbeeld akkoorden, begeleiden en solo piano binnen popmuziek of jazzmuziek. Ik leer je niet alleen spelen maar ook muziek begrijpen en beleven!

Mijn missie is de online-pianoleswereld op een geheel ander en hoger niveau brengen. Online cursussen waarin topkwaliteit, diepte en breedte wordt geboden. Op een vlotte, persoonlijke en eigentijdse manier!

Mijn online popcursus

Mijn leerlingenconcert

“(Roy)Harmanus Music biedt wat je op de Nederlandse markt niet vindt via on-line les methodes. Veel video’s met begeleidende sheets aan info, songs, akkoorden etc..etc.. Hij dringt meteen door tot het hart van de potentiele muzikant. Dit is de plek waar je moet zijn!”

Raymond van de Vorst-recensie-HarmanusMusicRaymond van de Vorst (53 jr.)

“Na lang zoeken naar een online cursus over akkoorden was ik heel blij deze cursus te vinden. Het heeft me een schat aan informatie gegeven waarmee ik nummers beter begrijp en tips die ik zelf stapje voor stapje toe kan passen om op de piano te begeleiden. En wat ook leuk is, ik luister nu ook anders naar muziek doordat ik beter weet waar ik naar luister!”

Anna Stegeman
5 star googlescore Harmanus Music

“HEERLIJK om een online cursus te zien met structuur erin! Ik was bezig met online les bij een andere aanbieder, maar miste daarin dingen die ik in deze cursus wel terugvind: logische opbouw van de leerstof, de leerstof volgt elkaar op, lesmateriaal wordt steeds in eenzelfde format aangeboden, de site is overzichtelijk (makkelijk de lessen te vinden) en goede kwaliteit van de lesssen. Blijf dit vooral zo aanbieden Roy!”

Michel Meijer (54 jr.)

“Ik ben na mijn conservatorium studie zang begonnen met de online pop cursus van Roy. En wát een aanrader. Roy heeft veel ervaring en zijn muzikale kennis is ontzettend groot. Hij is oprecht (!) geïnteresseerd in jou en je proces en zal je hierin ook blijven stimuleren. Nog geen moment spijt van gehad.”

Fleur Janssens-recensie-Harmanus-MusicFleur Janssens (23 jr.), zangdocente
5 star googlescore Harmanus Music

Bekijk mijn video’s

Luister naar mijn filmmuziek

Luister naar mijn klassieke muziek

Kan ik je helpen?

Ik help je graag via een online cursus piano of privé lessen in mijn vleugelstudio.

Online Piano Cursus

  • Akkoorden, begeleiden, pop tot jazz
  • Inc. persoonlijke begeleiding
  • Niet-goed-geld-terug beleid
  • Onbeperkt 24/7 toegang
Bekijk mijn online pianoles cursus

Privé Pianoles

  • Persoonlijke aandacht en maatlessen
  • Verschillende genres: pop, jazz en klassiek
  • Verschillende richtingen: methode, noten en stukken
  • Antwoord op vragen buiten de les
Bekijk mijn privé pianoles