TESTIMONIALS

43 anderen over Harmanus Music

Een uitstekende docent! Ik ben ‘via via’ bij Roy terecht gekomen en had het niet beter kunnen treffen! Mijn plezier voor pianospelen heeft voor zeer groot gedeelte te maken met de lessen die ik krijg. De pianolessen zijn uitstekend verzorgd, de lestijd wordt nuttig gebruikt en het niveau is altijd hoog. Hij is een super enthousiaste, leuke en bekwame docent. Als ik vragen heb, worden deze altijd snel en duidelijk beantwoord, ook buiten de lessen om. Daarnaast ontvang ik onder andere pianotheorie, muziekgeschiedenis en concertaanbeveling van Roy buiten de lestijd om. Het blijft dus niet bij de les zelf!

Guy du Long (25), leerling piano klassiek & jazz

Onze zoon Stijn heeft pianoles van Roy en we hebben Roy leren kennen als een erg betrokken, bevlogen en enthousiaste docent. Roy heeft een open oor, oog én hart voor zijn leerlingen, wiens individuele niveau, capaciteiten, ambitie en persoonlijkheid,  uitgangspunt zijn voor werkelijk op maat gesneden pianolessen! Dit alles vanuit een enorme betrokkenheid, die niet ophoudt bij enkel de lessen, en in prettige samenspraak met ons, ouders. Onze zoon gaat wekelijks met veel plezier naar de les en komt daar elke keer, zoals hijzelf zegt, “echt vrolijk, met een blij gevoel” van terug……..!  M. van Bussel -van Neer

Stijn van Bussel (9), leerling piano

Isa heeft nu bijna een jaar pianoles van Roy en we zijn als ouders heel erg tevreden over de manier van lesgeven. Roy geeft op een zeer enthousiaste manier les en wat ons heel erg aanspreekt is de afwisseling in de les. Het is niet de standaard les vanuit een boek dat gevolgd wordt, er worden verschillende facetten van het pianospelen belicht: het spelen van akkoorden, techniek, noten lezen, luisteren, theorie en improviseren…en dit alles in een les van een half uur. Hierdoor leert Isa zeer snel en veelzijdig pianospelen. Het is ook leuk dat er nauw contact is met ons als ouders. Roy stuurt regelmatig een appje met wat extra uitleg over een pianostuk en wij mogen ook zelf met ideeën komen. Isa beleeft veel plezier aan het pianospelen en komt altijd enthousiast terug van de les.

Isa Visser (9), leerling piano

Sinds een aantal jaren heb ik (als saxofonist) les bij Roy in jazzimprovisatie en theorie. Ik ervaar hem als een prettige, gedreven en betrokken docent die probeert het beste uit mij als (amateur)muzikant te halen. Wat ik erg prettig vind is dat Roy mij bijzonder goed kan inschatten. Hij ziet als geen ander waar geoefend moet worden, legt zeer helder en duidelijk uit en komt met goede en praktische aanbevelingen. Het niveau van de docent -en dus ook de lessen- is zeer hoog. De lessen zijn daarentegen wel toegankelijk. De docent ervaar ik als deskundig, prettig in de omgang en begripvol. Ook buiten de lessen om beantwoordt hij vragen en reikt hij veel lesmateriaal en informatie aan.

Raymond van Hout (26), leerling theorie en jazzimprovisatie

Roy is een veelzijdige, erg goede en fijne docent. Zijn muzikale kennis is ontzettend groot. Naast zijn grote muzikale kennis heeft hij ook veel ervaring wat goed te merken is. Roy heeft veel geduld en werkt ook erg op de persoon gericht, dat is ontzettend fijn. Ik ben bij Roy gekomen omdat ik auditie ging doen voor het Fontysconservatorium, maar vast liep met solfège. Nu eenmaal aangenomen heb ik nog steeds les bij Roy. Ik kan met Roy de moeilijke stof van school bespreken en extra oefenen met de onderdelen waar ik moeite mee heb. Ik ga er elke keer met plezier heen en kom er met meer plezier en kennis van terug!

Suzanne Brok (20), student Fontysconservatorium docent muziek

Gratis online pianoles uitproberen?

 Leer pianospelen en improviseren met akkoorden

Zonder noten & Praktisch

Ja, klinkt goed!

Mijn dochter Maud heeft nu ongeveer 2 jaar les van Roy. Toen ze begon, had ze nog geen ervaring met muziek maken en kende ze nog geen muzieknoten. Ze gaat elke week met veel plezier naar de les en het leuke is dat Roy haar plezier brengt in muziekmaken. Zo leert ze bijvoorbeeld een lied spelen, wat ze zelf een erg leuk lied vindt en Roy daagt haar uit om extra noten te verzinnen bij het liedje. Op die manier ontdekt Maud het écht bezig zijn met muziekmaken en dat geeft heel veel voldoening. Het Adèle repertoire speelt ze ondertussen moeiteloos en het is ontzettend knap wat Roy en Maud in 2 jaar tijd voor elkaar krijgen!

Maud Feijen (14), leerling piano

Ik heb sinds 2010 les bij Roy, terecht gekomen bij hem via een vriend die een studio runt en zelf ook lessen bij hem volgde. Ikzelf ben actief als muzikant op verschillende gebieden en zocht iemand die een drive voor zijn vak heeft, mede omdat ik dit ook heb in mijn eigen vakgebied. Roy voldoet aan dit alles. Hij denkt mee, ook bij mijn muzikale privé projecten en is ook bereid om buiten de les support te bieden, cq. soms e.e.a. te laten uitlopen als we op dreef zijn. Het lesniveau vind ik goed/hoog, bijvoorbeeld materiaal van hogere jaars conservatorium (jazz technieken), maar vind dit juist prettiger omdat ik hiermee de uitdaging krijg die ik zoek. Roy let ook op kleine details en stimuleert je om niet alleen piano te studeren, maar muziek ook onderdeel te laten zijn van je dagelijks leven door te luisteren, je erin te verdiepen en het te voelen.

Peter-Paul Kurstjens (30), leerling piano popmuziek & jazz

Ik volg nu een aantal maanden pianoles bij roy harmanus. De lessen van roy zijn een verademing voor iemand zoals ik, iemand die al jaren geen piano heeft gespeeld en nog veel langer geen les meer heeft gehad. Roy past zijn manier van lesgeven aan aan mijn tempo en mijn wensen. Hij observeert en luistert goed naar hetgeen ik heb geoefend en/of geïmproviseerd en bedenkt dan welke stappen voor de volgende lessen relevant kunnen zijn. Ook geeft hij me inzicht in waarom iets klinkt zoals het klinkt en je iets speelt zoals je het speelt, mijns inziens een echte toevoeging. Dit alles doet roy op een professionele, gezellige en toegankelijke manier. Ik kan pianoles van roy iedereen van harte aanraden.

Melvin Leidelmeijer, leerling piano & jazzcompositie

Ik heb vorig jaar van Roy zowel jazz- als klassiek pianoles gevolgd en dit jaar volg ik klassiek les. Dat is voor mij uniek aan Roy omdat hij zoveel kanten op kan gaan qua pianospel en ook voor wat betreft de muziektheorie. Deze combinatie heb ik bij eerdere docenten niet zo meegemaakt, al heb ik vele lesjaren genoten. Als docent weet hij goed in te schatten hoeveel uitdaging hij moet bieden zonder dat het té moeilijk wordt. Roy zorgt ervoor dat hij altijd met een lach kan lesgeven en is in zijn voorbereiding en communicatie erg professioneel. Hij leert je een artiest te zijn die nadenkt over de artistieke keuzes die je maakt, gedisciplineerd is in de technische vaardigheden maar die mij bovenal coacht om het beste in mij naar boven te halen zodat ik het prachtinstrument dat de piano heet met plezier mag bespelen.

Maarten Weigand (23), leerling piano klassiek & jazz

Ik heb het afgelopen jaar klassiek pianoles gevolgd bij Roy en heb in deze periode ongelofelijk veel geleerd. Niet alleen heb ik veel nieuwe stukken in mijn repertoire erbij, maar ook op het gebied van muziektheorie heb ik in een jaar tijd echt oprecht veel geleerd.

Roy is zoals gezegd wordt door de meeste mensen in de reviews, een enthousiaste, gerichte docent waar je iedere week weer gemotiveerd naar toe kunt gaan. Naar mijn ervaring heeft Roy ontzettend veel kennis over klassieke en jazz muziek en kan hij je overal mee helpen, al ben je een beginnende pianist, een meer ervaren pianist, of zelfs een conservatoriumstudent. Ik heb het afgelopen jaar het echt heel leuk gehad bij de lessen en ook echt veel geleerd, dus als je een goede pianodocent zoekt zou ik zeker contact opnemen met Roy.

Rens Scheepers, leerling piano klassiek

Roy blinkt uit in helderheid en vakmanschap, daarnaast is hij ook nog eens een erg prettig persoon.

In al de jaren dat ik lessen bij hem volg is het nog nooit voorgevallen dat ik dacht ‘vandaag heb ik niets nieuws geleerd.’

Kortom een echte aanrader voor iedereen die serieuze muzieklessen wil volgen!

Erwin van Gestel, leerling piano klassiek, jazz en muziektheorie

Mijn tweeling, Olivia en Collin van 9 jaar, hebben beiden sinds februari 2018 pianoles bij Roy. Aanvankelijk verwacht je van jonge kinderen, dat wanneer ze muziekles krijgen, dat de kans bestaat dat ze snel afhaken. Wat Roy zo bijzonder maakt is dat hij door zijn manier van lesgeven, zijn persoonlijkheid en zijn gevoel voor humor, de kinderen nog steeds weet te motiveren en enthousiasmeren! Wanneer de kinderen bijvoorbeeld de klassieke muziek wat minder vinden, schakelt hij vol begrip over naar de muziek waar de kinderen op dat moment om vragen.

Fijn om te zien als ouder, dat wanneer ik de kinderen na de les weer ophaal, ze steeds met een glimlach naar buiten komen…

… om vervolgens thuis ‘ ruzie te maken’ wie als eerste achter de piano mag ;)

Moeder van Olivia & Collin Kiszkiel, leerlingen piano

De lessen bij Roy zijn ronduit gewoon top. Roy is een super vriendelijke leraar die weet waar hij het over heeft. Hij heeft een sterke methodische aanpak die bij mij persoonlijk goed aansluit. Ook heeft hij snel door waar je hulp kan gebruiken en bied je die hulp aan. Ik kan het hoog aanbevelen!

Spijk Hoogendoorn, Student Rockacademy, leerling solfège

Ik heb een tijdje pianolessen gevolgd bij Roy toen ik in Tilburg woonde. En ook mijn dochter heeft bij hem les gehad. Op de eerste plaats is Roy een erg goede en ervaren muzikant. En dit combineert hij vervolgens in de lessen met de vaardigheid om het aan iemand anders over te brengen. Dit doet hij geweldig; zowel met volwassenen als kinderen. Het mooie aan Roy is dat hij nooit op 90% dingen doet maar altijd voor de volle 100% gaat; zijn gedrevenheid is enorm en dat werkt heel motiverend en inspirerend. Voor kwalitatieve, energieke en fijne pianolessen ben je bij Roy aan het goede adres!

Lars Gerfen, Uitvoerend muzikant en songwriter

De professionaliteit die de website uitstraalt vertaalt zich door in de lessen. Er wordt gekeken naar het niveau van de leerling en vanuit daar bouwt Roy verder. Hij geeft uitleg waarom hij bepaalde keuzes maakt in de lesaanpak en vooral waarom bepaalde theorieën zo belangrijk zijn. Daarnaast is de lesaanpak afgestemd in samenspraak met de leerling zodat je zelf kunt bepalen hoeveel tijd en effort je in je pianospel steekt.

Michelle Maas, Leerling piano

Roy geeft met veel passie en enthousiasme zijn pianolessen. Hij kan goed je niveau inschatten en vervolgens je uitdagen om iets boven je niveau te gaan om steeds beter te worden. Daarnaast daagt hij je ook uit om niet alleen in je favoriet muziekstijl te blijven hangen maar ook uitstapjes te maken naar andere stijlen. Het maakt bij hem niet uit hoe oud je bent, of je beginner bent of al wat gevorderder. Hij geeft fijn les en is daarom om deze redenen een goede aanrader om je pianolessen bij te nemen.

Ivo Erven (20), leerling piano

Onze zoon volgt met veel plezier pianolessen bij Roy. In het begin had hij moeite (en geen zin) om noten te leren. Roy is toen met hem aan de slag gegaan om op basis van gevoel/gehoor te laten spelen en dit gaat geweldig. Gek genoeg leert hij ondertussen onbewust noten lezen en heeft hij enorm veel plezier in zijn piano spel gezien de leuke afwisseling van pop, rock en soms ook klassiek.

Noël (16), leerling piano

Roy Harmanus is een toegewijde docent en een zeer begenadigde pianist. Roy kan ondanks zijn grote geduld naar zijn leerling alsnog enorme vooruitgangen boeken in afzienbare tijd. Of je nu vanuit een leerboek werkt of je legt Roy een muziekstuk voor, het is voor Roy absoluut geen probleem om vanuit de grondbeginselen van dat stuk je stapsgewijs te leiden tot het volkomen stuk. Het maakt hem niet uit of het een klassiek muziekstuk, jazz, pop, rock, gospel of een eigen compositie is. Roy doet een scherpe analyse op het stuk en reikt je de bouwstenen één voor één aan, naar gelang je dat kunt behappen. Daarna leert hij je hoe deze frases in elkaar overvloeien tot één compleet muziekstuk. Enkele maandjes geleden begon ons dochtertje van 8 jaar oud met pianoles van Roy. Ze had totaliter niets van kennis of kunde. Ze begon vanaf het absolute nulpunt. Alles moest nog worden uitgelegd en opgebouwd. Nu enkele maandjes later heeft Roy haar theoretische kennis en praktische vaardigheid zodanig bijgebracht dat ze nu al begint om met haar rechterhand de melodie te spelen en met haar linkerhand de akkoorden. We zijn zéér te spreken over Roy, een excellente leraar! Daarom bevelen we hem ten zeerste aan!

Felycia Margery van Maenen (8), leerling piano

Roy is een top-docent: hij past het programma helemaal aan op maat naar wens (ook qua muziekstijl), kent talloze methoden om je te helpen bereiken wat je wilt, hij heeft eindeloos veel geduld en weet fantastisch te motiveren. Maar bovenal is Roy een begenadigd musicus die een passie heeft om zijn kennis en ervaring over te dragen. Zijn energie is aanstekelijk: als ik uitgeblust ben door de drukte van mijn dagelijkse activiteiten kom ik na een pianoles altijd bruisend weer thuis. De pianolessen zijn ook altijd een gezellig moment, Roy is een super sympathieke en intelligente kerel met wie ik regelmatig interessante gesprekken heb. Als je op zoek bent naar een pianodocent en je woont in (de buurt van) Tilburg Reeshof zou ik zeker kennis maken met Roy.

Bart Ramos, leerling piano

In 2016 ben ik na 24 jaar weer begonnen met piano spelen. Ik heb in mijn jeugd wel de nodige jaren les gehad, maar daarna nog maar incidenteel gespeeld. Daar moest dus wat aan gedaan worden. Via Etienne Grosveld, Bol & Grosveld ben ik terecht gekomen bij Roy Hermanus.

Roy is een begenadigd concertpianist en een bijzonder sympathiek persoon. Daarbij beschikt hij over zeer goede didactische vaardigheden. Als ik een les bijwoon, is het een genot om te zien hoe Roy lesgeeft en mij stimuleert zodat ik vooruit kan gaan met mijn pianospel.

Ik kan Roy omschrijven als professioneel, prettig, goed gehumeurd, vriendelijk, opbouwend, geduldig en stimulerend. Roy is duidelijk in zijn uitleg met een mooie balans tussen wat geleerd ´moet´ worden en plezier hebben.

Roy verstaat de kunst om zich te verplaatsen in de persoonlijkheid van de betreffende leerling. Ik ervaar Roy als een sympathieke persoonlijkheid en een gedreven musicus

Helga Meijer, leerling piano

Ik volg nu ongeveer twee jaar pianoles van Roy Harmanus en ik ben er zeer tevreden over. Ik ben begonnen met nul ervaring en volg pianoles puur voor de hobby naast mijn voltijdse opleiding. Het is goed te combineren en de lessen die hij geeft zijn goed te volgen. Als je een stukje stof niet begrijpt, legt hij het geduldig nog eens aan je uit. Ook past Roy zich in de lessen aan op jouw interesses. Ik heb een keer een liedje meegenomen dat ik graag wilde begeleiden op de piano en hiermee heeft hij me heel goed geholpen. In de anderhalf jaar dat ik les heb van Roy, heb ik niet alleen pianovaardigheden geleerd, maar ook muziektheorie, muziekgeschiedenis en gewerkt aan het ontwikkelen van mijn muzikaal gehoor. Ook buiten de lessen om wordt je attent gemaakt op bepaalde muzikale documentaires op tv of op internet waarbij je kennis op kunt doen of inzicht krijgt in een bepaald onderwerp. Onlangs ben ik verhuisd naar Rotterdam, maar wil de lessen van Roy in Tilburg niet verruilen voor iets wat dichterbij is!

Sarah Salampessy (25), leerling piano

Roy is een fantastische leraar. Ik ben heel lang op zoek geweest naar een goede boogie woogie leraar en heb er meerdere versleten. Uiteindelijk ben ik bij Roy terecht gekomen. De afgelopen 4 jaar ben ik enorm gegroeid en zeer gemotiveerd. Als je voorruit wilt in het pianospel, zowel theorie als praktijk, dan is Roy dé piano leraar!

Anthony Lucassen (45), leerling piano boogie woogie

I have learned playing piano from Roy since 2009. He is a great teacher! He is very patient, kind, and helpful. The lesson is very fun and knowledgeable. As a teacher, he is very professional, he has a lot of musical knowledge. I can always learn something new from him, even tricks. He has a broad view in different music styles, we have came across Classical, Pop, Jazz, Minimal and etc. As a plus, my lesson has been taught in English. Roy makes it much easier for me to understand.

Letty Yuheng Zhu (32), leerling piano

Ik volg zo’n twee en een halfjaar muziektheorielessen bij Roy ter voorbereiding op het Codarts Rotterdams Conservatorium. Voordat ik bij Roy begon te lessen, wist ik weinig van muziektheorie, maar Roy heeft me uitstekend voorbereid voor het theorie toelatingsexamen aan het Rotterdams Conservatorium. Uiteindelijk behaalde ik een 8.8 voor mijn muziektheorie aan het Rotterdams Conservatorium. Met dank aan de goede lessen van Roy.

Rens van den Akker (22) , student Codarts theorie & solfège

Gratis online pianoles uitproberen?

 Leer pianospelen en improviseren met akkoorden

Zonder noten & Praktisch

Ja, klinkt goed!

Roy is een enthousiaste, betrokken en prettige docent om les van te krijgen. Hij heeft een goed inzicht in wat een leerling nodig heeft en neemt de tijd voor de juiste uitleg. Roy heeft een brede kennis op het gebied van klassiek en jazz, hierdoor kun je met allerlei soorten vragen bij hem terecht. Met behulp van Roy’s goede theorielessen heb ik mijn toelating voor het conservatorium kunnen halen.

Amy van Eijck (19), student Fontysconservatorium Tilburg klassiek zang

Als eerstejaars student Muziekwetenschap Universiteit Utrecht merkte ik al snel dat ik moeite kreeg met het niveau van de theorie die er werd gegeven en hoe snel ik het allemaal moest begrijpen. Samen met Roy ben ik wekelijks effectief de stof gaan doornemen waardoor ik het veel beter kon bijhouden. Deze extra begeleiding in vooral harmonieleer en vormenleer gaf me veel meer inzicht en kennis en door deze lessen groeide mijn enthousiasme voor het vak ook aanzienlijk. Roy motiveert me telkens om het nog beter te doen en maakt elke les zeer leervol en leuk!

George Knegtel (20), student Muziekwetenschap Utrecht

Ik ben gitarist en heb afgelopen jaar individuele gehoortraining en theorielessen gevolgd bij Roy. Mijn doelstelling was om aangenomen te worden op Codarts (popacademy rotterdam) en dit is gelukt. Mede door Roy’s kennis, goede lessen en ervaring is het gelukt om mijn gehoor en theoretische kennis op niveau te krijgen en heb ik een goed cijfer gehaald voor de theorietoets. Na de les merkte ik iedere keer weer progressie, wat me erg stimuleerde. Als je auditie wilt doen voor een soortgelijke opleiding (jazz, klassiek, pop) kan ik je alleen maar aanraden om bij Roy lessen te nemen!

Tjebbe Zeeman (26), student Codarts theorie & solfège

Ik ervaar Roy als een enthousiaste pianoleraar, die moeiteloos pianoles combineert met muziekgeschiedenis en muziektheorie. Dit maakt dat ik na elke les weer erg gemotiveerd en met een big smile naar huis ga. Roy is communicatief makkelijk toegankelijk en werkt vanuit zijn hart. Hij heeft tijdens de les volle, positieve aandacht voor je. Roy beschikt over een grote muzikale kennis. Hij past het tempo van de les goed aan aan het leertempo van de leerling. Ik heb inmiddels al veel mogen leren van Roy. Niet alleen pianotechnisch. Zo heeft hij me de componist Einaudi leren kennen, wiens composities ik enorm waardeer. Ook buiten de lessen om attendeert Roy zijn leerlingen op leuke wetenswaardigheden, zoals concerttips of een minicursus muziekgeschiedenis. Of je nu wel of niet woonachtig bent in Tilburg-Reeshof, ik raad elke leerling-pianist (beginnend of gevorderd) de lessen van Roy Harmanus aan!

Ellen Eumelen (49), leerling piano

Ik ben begonnen met lessen bij roy voor mijn toelating voor het conservatorium. Het was nodig om mijn theorie en solfége bij te schaven voor de toelatingstest die hier word afgenomen. Ik ben nu bijna twee maanden bezig met mijn opleiding docent muziek en merk dat roy me goed heeft voorbereid op het eerste jaar. Ik heb al een lichte voorsprong op de rest van de klas doordat ik net iets meer heb geleerd dan nodig was voor de toelating. De manier waarop ik hier lessen heb gehad is me ook erg goed bevallen. Alles word duidelijk uitgelegd en hij kan zich goed aanpassen aan het niveau waarop je speelt.

Barend Zoontjes (23), leerling solfège

Ik heb nu al bijna 2 jaar les bij roy, en in tegenstelling tot andere manieren van les volgen, heb ik nog steeds plezier bij het leren. Roy is naast een goede leraar ook iemand waar je heel goed mee kunt praten over muziek en muziek maken. Zijn geduld geeft mij de zekerheid en ruimte om me op mijn eigen manier en tempo te ontwikkelen, iets dat voor mij cruciaal is om vooruit te komen. Roy beseft dit en past zich dan ook aan om mij als leerling optimaal te kunnen begeleiden. Ook als je niet altijd goed heb geoefend, weet roy de les toch leerzaam te maken, en elke keer als je naar huis ga heb je meteen zin om achter de piano te gaan zitten. Ook buiten de lessen krijg je aanraders over muziekgeschiedenis, artiesten, concerten etc… En zo weet hij je interesse om meer te weten te komen over muziek altijd te stimuleren!

Joch Jansz, leerling piano

De lessen van roy zijn enorm leerzaam en leuk. Je leert wat je wilt leren (dus geen “kinderliedjes” voor volwassenen) en je vindt verbreding en verdieping. Niet alleen in je spel, maar ook in je muziekkennis en interesse. Hij heeft er voor gezorgd dat ik niet alleen mezelf wil begeleiden (wat mijn reden was om les te nemen), maar ook klassieke stukken ben gaan spelen. Roy is iemand met passie voor zijn vak en natuurlijk voor muziek, dat zie je zeker terug in zijn lessen.

Suzan Leenen, leerling piano

Ik heb al een tijdje les bij roy. Daarvoor had ik al een aantal jaar pianoles maar daar ben ik gestopt omdat het plezier minder werd en de manier van lesgeven sprak me niet aan. Bij roy zijn daar in tegen de lessen aangepast of wat je zelf leuk vind. Ik merk dat ik bij roy meer leer en zijn manier van lesgeven spreekt me veel meer aan. Ik ga elke week weer met plezier naar les en heb het altijd heel gezellig met roy

Loes van der Meij (16), leerling piano

Ik deel de mening van de mensen die hier een stukje hebben geschreven, daaraan wil ik toevoegen dat het zo knap is, wanneer je je kennis kunt overbrengen op elk niveau, en alle leeftijden. En het is erg prettig om les te krijgen van iemand, die begrijpt wat je zelf bedoeld. De muziekgeschiedenis en theorie zijn een verrijking voor een muziekliefhebber. De uitleg en de tips geven mij gevoel dat ik weet waar ik mee bezig ben. En, het is nog gezellig ook !!

Monique van den Heuvel, leerling piano

Roy is een enthousiaste en betrokken docent. Hij zorgt voor een goede afwisseling tussen muziektheorie en pianospel. De lessen houdt hij uitdagend, het niveau ligt hoog, wat ik zelf erg prettig vind. Roy heeft veel kennis van muziek, maar zeker ook van lesgeven, wat hem een goede docent maakt. Zijn betrokkenheid is goed te merken in de aansluiting die hij weet te vinden bij de muzieksmaak en het niveau van zijn leerlingen. Wanneer er een nieuw muziekstuk gekozen moet worden komt Roy altijd met leuke ideeën, maar geeft hij ook voldoende ruimte voor eigen inbreng.
Al drie jaar volg ik zijn lessen met veel plezier en ga altijd enthousiast en gemotiveerd weer naar huis. Ik zal Roy als docent dan ook zeker aanbevelen!

Caren Derksen, leerling piano

Nadat ik in een grijs verleden ooit piano en orgel les heb geleerd, heb ik sinds twee jaar weer les bij Roy. Ik had het niet beter kunnen treffen. Roy is een een zeer bevlogen serieuze en enthousiaste pianodocent en zeer kundig in zijn vak. Roy kan op ontzettend motiverende wijze mensen het beste uit zichzelf laten halen. Hij luistert naar zijn leerling en speelt zo in op wat hen aanspreekt en wat zij willen leren. Dit kan heel breed en in alle muziekstroming van klassiek tot jazz tot pop en zelfs zelf componeren. Sinds kort heeft ook mijn dochter les die zichzelf vooral wil leren begeleiden op piano naast haar zang en ook hier speelt Roy vloeiend op in. Wij zijn erg gelukkig met de bevlogenheid van Roy en komen dan ook iedere les zeer gemotiveerd en blij bij hem vandaan.

Jose Prins (47), leerling piano

Gratis online pianoles uitproberen?

 Leer pianospelen en improviseren met akkoorden

Zonder noten & Praktisch

Ja, klinkt goed!

Van Roy heb ik nu 3 jaar les. Ik speel met name klassieke stukken. Ik speel al langer, heb al langere tijd lessen. Wat ik merk is dat mijn inzicht in hoe een stuk aan te pakken, hoe een muziekstuk in elkaar zit, is gegroeid. Roy weet het technische en theoretische op een enthousiaste wijze over te dragen. Hij denkt mee en gaat uit van waar ik ben in mijn ontwikkeling.

Marjan Kwaasteniet (55), leerling piano klassiek

Ik zit op het theresialyceum in 5 vwo met keuzevak muziek. Ik wilde al lang op piano les en 3 maanden geleden ben ik begonnen met lessen bij roy. Ik heb veel vooruitgang geboekt zowel met piano spelen als met theorie. Ik had en heb nog steeds wel problemen met muziek theorie maar roy helpt me hier heel goed bij en kan het uitstekend uitleggen. Het is maar een half uurtje per week maar dat wordt wel optimaal benut. In een half uurtje kun je van alles doen , een stuk doornemen , theorie uitgelegd krijgen en ritmische oefeningen doen. Er is veel variatie en dat maakt de les alleen maar leuker. Ik ben heel erg blij met de lessen en hoop nog lang lessen bij roy te kunnen volgen.

Stefanie Stakenburg, leerling piano

Ik ben student aan de schumann akademie, deeltijdopleiding muziekvakonderwijs op hbo-nivo (lichte muziek jazz). Mijn hoofdvak is gitaar. Ik heb pianoles bij roy sinds augsustus 2011. Roy is een gedreven, geduldige leraar. Ik ervaar de lessen als prettig en de lesmethode is een goede aanvulling op mijn theoriekennis. Ik ben zeer tevreden over roy.

Pierre Latupeirissa, leerling piano & theorie

Het feit dat Roy is afgestudeerd in de lichte en klassieke muziek maakt hem tot een zeer veelzijdige docent. Hij heeft veel theoretische kennis, en speelt zelf natuurlijk fantastisch. Ik heb in een korte tijd veel van hem geleerd. Daarnaast is Roy gewoon een vriendelijk, aardig mens, waardoor de lessen altijd in een prettige sfeer verlopen.

Nanny Kramers, leerling piano klassiek

De lessen van Roy zijn altijd super leuk, ondanks het gezellige helpt hij overal mee. Ik heb namelijk regelmatig opdrachten voor mijn muziek op school waar hij mij altijd mee helpt. Zijn aandacht wordt in de lessen dan ook totaal op de leerling gericht. Hij observeert en legt veel uit op een manier die erg prettig is. in de lessen kun je terug zien dat hij enorm veel passie heeft voor muziek, en dat hij dit ook altijd met een lach doet.

Danique van Ierland (16), leerling piano

Pianist Roy Harmanus is inmiddels een veelgevraagd musicus in de Kloosterkapel Tilburg voor diverse exclusieve bijeenkomsten. Hij is een veelzijdige pianist die zich naadloos beweegt in allerlei stijlen. Elke gewenste stijl en gevraagde bezetting is mogelijk en hij komt altijd top voorbereid zijn afspraken na. Niets dan lof, zowel van de opdrachtgevers als van de Kloosterkapel.

Maarten Hartveldt, componist en concept developer

Roy Harmanus heeft als pianist diverse opdrachten uitgevoerd voor Theaters Tilburg, naar alle tevredenheid. Naast het feit dat hij een uitstekende pianist is, is Roy ook nog zeer betrouwbaar, flexibel en altijd op tijd. Absoluut voor herhaling vatbaar!

Marjolein Fisher, Theaters Tilburg

Ik werk al jarenlang met plezier met Roy samen. Hij is ontzettend muzikaal en voelt mij als zangeres heel goed aan, of het nu gaat om zangbegeleiding of songwriting.

Pearl Jozefzoon, zangeres & finalist The Voice of Holland

Een zeer muzikaal, warm en ontroerend duo, waarbij je even stil valt door het prachtige spel van zowel Roy Harmanus als de stem van Pearl Jozefzoon. Een toegevoegde waarde voor een belangrijke gebeurtenis.

Marieke Veekens, Impressariaat Kunsten

Online Piano Cursus

  • Akkoorden, begeleiden, pop tot jazz
  • Inc. persoonlijke begeleiding
  • Niet goed geld terug
  • In je eigen tijd & op je eigen locatie
Bekijk mijn online pianoles cursus

Privé Pianoles

  • Persoonlijke aandacht en maatlessen
  • Verschillende genres: pop, jazz en klassiek
  • Verschillende richtingen: methode, noten en stukken
  • Antwoord op vragen buiten de les
Bekijk mijn privé pianoles