Zoek jij een pianoles voor beginners?

Alle informatie op een rij!

Gratis online pianoles akkoorden leren spelen!
5 star googlescore Harmanus Music

Lees alles over pianolessen voor beginners!

Wil je graag piano leren spelen voor beginners? Waar begin je? Je kan gaan voor alleen naspelen van piano beginner liedjes. Of een brede basis. Van techniek, noten en akkoorden tot theorie.

Ook is het goed om te kijken naar wat je nodig hebt. Een elektrische piano of keyboard? Welke lesboeken?

Stel dat je een online pianoles voor beginners gaat volgen. Kies je dan een reguliere lesmethode of “thema cursus”? En hoe snel kun je piano leren spelen?

Veel belangrijke vragen. Ik leg je stap-voor-stap alles uit. Ik ben Roy Harmanus, pianist en pianoleraar.

Online Pianoles Cursus Video Harmanus Music

Voorbeeld van mijn online pianolesvideo

Weet je al wat je wilt? Ik bied de volgende cursussen aan:

  • INTRODUCTIE CURSUS ‘PIANO AKKOORDEN LEREN SPELEN’
    Korte opstapcursus voor absolute beginners. Je leert allereerst de pianotonen, pedaal en basisbegrippen. En dan vooral met twee handen vanuit een akkoordenschema pianospelen: een bastoon met LH en akkoorden en patronen met RH. Alles zonder droge boeken of noten lezen!
Probeer GRATIS pianoles 1!
  • CREATIEF PIANOSPELEN
    Minicursus met het thema: ‘je eigen pianolied spelen’. Je leert zelf melodie en akkoorden bedenken met mijn stappenplan. Je leert ook met twee handen spelen, pianotonen, vingerzettingnotatie en techniek. Handig voor beginners. Of als je zelf wilt leren improviseren en nooit zonder een boek en noten hebt leren spelen. Sluit ook goed aan op de introductiecursus akkoorden leren spelen.
Lees meer & Start nu
  • POP PIANO CURSUS (1)
    Een diepgravende, complete en all-round cursus pianospelen vanuit akkoorden. Je leert toonladders, akkoorden, notatie/symbolen, ritme, pedaal en akkoord-omkeringen. Vanaf A tot Z alle nodige vaardigheden om ‘vrij’ te spelen. En goed piano te begeleiden. Zonder noten. Met technieken uit bekende popsongs. Van Elton John en Coldplay tot Adele en Marco Borsato. Zodat jij met die tools je eigen favoriete popsongs kan spelen.
Kijk introvideo & Start nu

“Ik ben begonnen met de online cursus van Roy. Wát een aanrader. Hij is oprecht (!) geïnteresseerd in jou en je proces en zal je hierin ook blijven stimuleren. Roy heeft veel ervaring en zijn muzikale kennis is ontzettend groot. Nog geen moment spijt van gehad.”

Fleur Janssens (23 jr.), zangdocente

“(Roy)Harmanus Music biedt wat je op de Nederlandse markt niet vindt via on-line les methodes. Veel video’s met begeleidende sheets aan info, songs, akkoorden etc..etc.. Hij dringt meteen door tot het hart van de potentiele muzikant. Dit is de plek waar je moet zijn!”

Raymond van de Vorst (53 jr.)
5 star googlescore Harmanus Music

“De lessen bij Roy zijn ronduit gewoon top. Roy weet waar hij het over heeft. Hij heeft een sterke methodische aanpak die bij mij persoonlijk goed aansluit. Ik kan het hoog aanbevelen!

Spijk Hoogendoorn (21 jr.), Student Rockacademie Tilburg
5 star googlescore Harmanus Music

Welke kennis moet je als beginner leren voor pianospelen?

Leer muziek begrijpen

Zorg dat je voor een brede basis gaat. Niet alleen liedjes naspelen, maar ‘begrijpen’ wat je aan het doen bent. Kost misschien wat meer tijd en energie. Maar voor de langetermijnontwikkeling is dat veel effectiever en zelfs efficiënter. Je wordt zelfstandiger, begrijpt muziek beter en leert dus nieuwe info sneller aan.

Leer vrij pianospelen

Focus je ook op “vrij spelen”, dus zonder boeken. Niets zo leuk als wanneer iemand vraagt ‘speel eens wat’ en je kan tenminste wat laten horen. Wat heb je hiervoor nodig? In ieder geval algemene kennis van akkoorden, toonladders (toonsoorten), symbolen en notatie, akkoordenschema’s, basis improvisatie (zonder noten spelen) en wat eenvoudige pianobegeleidingstechnieken. En uiteraard enkele eerste simpele piano beginnersliedjes die goed klinken.

Simpele pianoliedjes voor beginners

Leer uiteraard enkele eerste simpele piano beginnersliedjes die goed klinken. Dat houdt de motivatie erin!