Gratis bladmuziek online downloaden

Handige links | 24 april 2020 | Roy Harmanus | Leestijd: 3 minuten

Hi blogbezoeker!

Jij bent op zoek naar websites waar je gratis bladmuziek kunt downloaden? Door de jaren heen heb ik als muzikant, pianist en docent een aantal handige links verzameld. Deze deel ik graag met je. Ik geef je tips voor verschillende genres: van klassiek en pop tot jazz. Voor solo en bands. En uiteraard voor verschillende instrumenten.

Er zijn best veel websites voor het gratis online downloaden van bladmuziek. Maar ik houd liever de lijst overzichtelijk en bondig. Ik geef je alleen de websites die goed en betrouwbaar zijn (geen spam of virussen).

Succes!

Klassieke muziek bladmuziek

  • www.imslp.org/wiki/Category:Composers. Dit is dé beste website voor je bladmuziek voor klassieke muziek: originele partijen en transcripties. Let wel even op het volgende: als je de ‘zoekbalk’ van IMSLP gebruikt, dan krijg je nadat je op ‘zoeken’ klikt de zoekresultaten in google te zien. Je blijft dus niet op de website. Maar dat is geen probleem. De componist en/of de muziekstukken die je hebt ingetoetst, staan bovenaan in de googleresultaten. Klik daarop, dan kom je op de juiste pagina. Als je vervolgens op een versie hebt geklikt die je aanspreekt, dan lijkt het alsof je moet betalen. Dat is niet het geval! Wacht ca. 15 seconden en dan verschijnt de downloadlink. Ze maken het je nie