15 bekende HIP-orkesten voor J. S. Bachs muziek [serie ‘Klassieke muziek interpreteren’]

Klassieke muziek | 18 juni 2021 | Roy Harmanus | Leestijd: 7 minuten

De muziek van Johannes Sebastian Bach (1685-1750) fascineert me al jaren. In mijn blogserie ‘klassieke muziek interpreteren’ neem ik je mee in mijn ontdekkingsreis naar Bachs muziek. De hoofdvraag die mij bezighoudt is hoe je zijn muziek kan interpreteren en spelen. Niet alleen vanuit je persoonlijke smaakvoorkeuren. Maar ook vanuit muziekwetenschappelijke inzichten. Ik deel met jou de belangrijkste muziekwetenschappelijke resultaten vanuit de HIP-benadering: Historically informed performance. Het vakgebied dat zich al decennia lang met de bovenstaande vraag bezighoudt.

In mijn vorige blog deelde ik 10 luistertips met bekende toetsenspelers in de muziekwereld van de HIP. Nu gaan we kijken naar 15 beke