Wie ben ik?

Leuk dat je meer wilt weten over wie ik ben en wat ik doe!

Mijn naam is Roy Harmanus (Tilburg, 1985). Ik ben uitvoerend pianist en componist. Maar bovenal een bevlogen docent, altijd open om nieuwe dingen te leren.

Naast het geven van pianolessen en muziektheorie in mijn lespraktijk in Tilburg, ben ik werkzaam als gastdocent Solfège en Poppracticum (piano) aan het Fontys Conservatorium Tilburg.

Mijn conservatoriumopleiding

In 2008 studeerde ik af voor hoofdvak Piano aan het Fontys Conservatorium. Daarna rondde ik in 2010 een specialisatie in Solfège (post-hbo niveau) af.

Ik kreeg pianolessen in klassiek en jazz van de bekende klassieke Russische pianiste Jelena Bazova en jazzpianist Randal Corsen (Edison Jazz Award 2004).

Tijdens mijn twee pianostudies volgde ik ook bijvakken in compositie.

Verder kreeg ik masterclasses van de klassieke pianisten Rian de Waal (voorzitter Franz Lisztconcours) en David Kuijken. Ik nam bovendien extra lessen bij de jazzpianisten Harmen Fraanje (Compositieprijs 2004) en Rembrandt Frerichs (Edison-genomineerd).

In 2018 studeerde ik cum laude af aan Tilburg University in de geesteswetenschappen.

Mijn muziekcarrière

De combinatie van een klassieke en jazz opleiding betekent goed kunnen noten lezen en analyseren, goede techniek, op gehoor spelen én improviseren. Dit is altijd zeer goed van pas gekomen in mijn muziekcarrière. Als pianist heb ik daardoor op klassieke, jazz én popmuziek podia (mainstream pop, nusoul, R&B/hiphop) gestaan. Ga naar Videos.

Ik behaalde finaleplaatsen bij het tv-programma ‘Brabant Toptalent’ op Omroep Brabant, ‘Petrof Festival’ (klassiek) en ‘Talentenjacht Kippenvel’ (nusoul).

Ik werkte samen met de dirigenten Hans van den Brand (Hercules musical), Lauran van der Sanden (Tilburgse Revue) en componist Maarten Hartveldt.

Daarnaast speelde ik samen met pop-gospel artieste Pearl Jozefzoon (‘The Voice of Holland’) met wie ik te zien was bij De Wereld Draait Door. Verder speelde ik samen met Sophia Tops (klassiek en kleinkunst) en hiphop artiest Maydien.

In 2012 componeerde ik de soundtrack voor de korte film Flawed.

Al mijn composities neem ik op in Ableton Live. Ik gebruik een Yamaha Motif XS8 en VST’s van o.a. EastWest/Quantum Leap.

Luistervoorbeelden van mijn eigen filmmuziekstukken vind je onder Audio en op mijn YouTube.

Als pianoleraar

In hart en nieren ben ik een pianoleraar. Kennisoverdracht en mensen enthousiasmeren drijven mij enorm. Ik deel graag mijn kennis en kunde om zo anderen die gemotiveerd en gepassioneerd zijn vooruit te helpen.

Leerlingen komen bij mij in mijn lespraktijk in Tilburg voor verschillende dingen. Bijvoorbeeld pianoles klassiek, jazz, popmuziek, spelen in bandjes of als solopianist, bijles voor conservatoriumstudenten, componeren, begeleiden of vanaf het begin moeten beginnen met piano.

Het unieke van iedere pianoleerling maakt één-op-één lesgeven uitdagend en persoonlijk. Ik houd altijd rekening met hun eigen wensen en mogelijkheden.

Precies dat op maat werken en samen muziek ontdekken maakt lesgeven te gek!

Lees ook de ervaringen van mijn leerlingen.

Harmanus Music | 0683251008 | info@harmanusmusic.com