Akkoorden Leren Spelen 2: Jazzmuziek

Kwaliteitsgarantie: niet goed, geld terug!

8 weken lang persoonlijke support!

Wil jij dit ook?

 • Jazzakkoorden en symbolen spelen & lezen
 • ‘Voicings ‘spelen van Bill Evans, Keith Jarrett, Herbie Hancock en meer
 • Solo jazz piano of anderen begeleiden
 • ‘Jazzstandards’ spelen vanuit ‘leadsheets’
 • Rustige easy jazzballads & medium swing songs
 • Klinken als een pro met mijn insider speeltips

“Hij weet als geen ander waar geoefend moet worden, legt zeer helder en duidelijk uit en komt met goede en praktische aanbevelingen.”

Raymond van Hout

“Roy heeft een brede kennis op het gebied van jazz én klassiek. Hierdoor kun je met allerlei soorten vragen bij hem terecht.”

Amy van Eijck

Is mijn piano-akkoordencursus voor jou?

 • Je hebt ervaring met pianospelen en speelt al langer
 • Overzichtelijke praktische cursus
 • Je wilt kennis van jazzakkoorden, ‘voicings’ en jazztheorie
 • Niet alleen naspelen, maar begrijpen wat je doet
 • Je speelt piano voor jezelf, met anderen of op een podium voor publiek
 • Géén langdradige saaie cursus, maar wél diepgaand
 • Géén afstandelijke instructievideo
 • In je eigen tijd, op je eigen tempo

“De lessen van Roy zijn een verademing voor iemand zoals ik, iemand die al jaren geen piano heeft gespeeld en nog veel langer geen les meer heeft gehad. Hij geeft inzicht in waarom iets klinkt zoals het klinkt en je iets speelt zoals je het speelt, mijns inziens een echte toevoeging. Dit alles doet Roy op een professionele, gezellige en toegankelijke manier. Ik kan Roy iedereen van harte aanraden.”

Melvin Leidelmeijer

Wat kan je verwachten?

 • Voor de beginnende en ervaren jazzpianist
 • Van A tot Z: alles over jazzakkoorden en akkoordsymbolen
 • Stap-voor-stapmethode: gestructureerd en helder
 • Leer bekende jazzhits solo spelen of begeleiden
 • Leer mooie pianotechnieken zoals walking bass en voicings
 • 10 modules met lesvideo’s
 • Elke week nieuwe lessen met 24/7 toegang voor 1 jaar
 • Easy-to-use online leeromgeving
 • Alle video’s extra verduidelijkt met oplichtende pianotoetsen
 • Handige PDF werksheets & FAQ
 • 8 weken lang mijn support voor al je vragen
 • Niet tevreden, geld terug

“Ik ben zelf muzikant. Ik zocht iemand die een drive voor zijn vak heeft én zelf goed speelt. Roy voldoet aan dit alles. Het lesniveau vind ik erg goed, bijvoorbeeld materiaal van hogere jaars conservatorium (jazz technieken). Roy let ook op kleine details. Ik vind dit prettig omdat ik hiermee de uitdaging krijg die ik zoek.”

Peter-Paul Kurstjens

Wat is de insteek van mijn pianocursus?

In mijn online pianocursus leer ik je alles over jazzakkoorden, solo jazzpiano én begeleiding.

Alleen een schema met akkoorden begrijpen is namelijk niet voldoende. Je wilt natuurlijk zo’n akkoordenschema mooi op de piano spelen. Met een uitvoering waarmee je als het ware het podium op kan. Of gewoon een mooie easy jazzballad voor jezelf spelen. Ook als je nog geen jaren piano speelt.

Dat is mogelijk. Als een pro klinken zit hem niet altijd in techniek. Soms kan het simpel liggen aan hoe je de volgorde van de tonen in een akkoord speelt. Wat muzikanten ‘voicings’ noemen. Inzicht is hiervoor het meest belangrijk.

Daarom leer ik je niet alleen door voor- en naspelen. Ik leg de theorie en principes uit. Hiervoor zijn uiteraard goede standaardwerken zoals Jazz Piano van Mark Levine. Áls je van lezen houdt. Maar je hebt er nog steeds niks aan om theoretisch te weten wat een ‘C7b9’, ‘tritonusvervanging’ of ‘drop 2’ is. Vooral als je niet weet hoe, wanneer en waarom je het moet toepassen. Dus ik speel alles voor in een context, zodat je weet hoe het klinkt in een stuk.

Naast de complete jazztheorie deel ik met jou tips vanuit mijn eigen ervaring als solo pianist en begeleider. Ik geef concrete voorbeelden. Denk aan een break-it-down van de piano-intro’s van jazzlegendes als Bill Evans, Herbie Hancock, McCoy Tyner of Keith Jarrett.

Mijn cursus is ondanks de diepte zeker toegankelijk en to-the-point. En bovenal persoonlijk. Ik praat tegen jou en je ziet mij. Niet een of ander digitaal toetsenscreen met kleurtjes. Het lijkt alsof je echt bij mij in de les zit.

Wie ben ik?

Ik ben Roy Harmanus, pianodocent, pianist & componist.

Mijn werkervaring beslaat meer dan 15 jaar en 1000+ leerlingen.

Ik heb klassiek én jazz piano gestudeerd aan het Fontysconservatorium. Ik volgde lessen bij de grote namen in de jazzscène: Randal Corsen, Rembrandt Frerichs en Jeroen van Vliet. Daarna rondde ik ook een post-HBO specialisatie solfège en theorie af.

Buiten mijn eigen lespraktijk was ik ook gastdocent aan het Fontysconservatorium.

Als pianist stond ik solo of in bands op jazz, popmuziek én klassieke podia. Ik speelde met bekende artiesten, op live-tv en concertpodia of in de studio. Daardoor ken ik de ins & outs, de shortcuts en de valkuilen die je wilt vermijden.

Ik luister graag naar jazzpianisten van vroeger en nu: McCoy Tyner, Bill Evans, Herbie Hancock, Keith Jarrett, Chick Corea, Brad Mehldau, Taylor Eigsti of Tigran Hamasyan.

In mijn lesgeven ben ik graag gestructureerd, praktisch en to-the-point. Geen tijdvuller, maar elke minuut waardevol inzetten.

Met mijn kennis help ik je graag vooruit!

“Het feit dat Roy is gestudeerd in de lichte en klassieke muziek maakt hem tot een zeer veelzijdige docent. Hij heeft veel theoretische kennis, en speelt zelf natuurlijk fantastisch.”

Nanny Kramers

Meest gestelde vragen

Pianocursus online

Een online pianocursus is een pianocursus die je online (op internet) volgt, bijvoorbeeld op een laptop, iPad of smart phone. De stappen met online pianoles komen heel erg overeen met die van privélessen. Je krijgt voldoende ondersteuning door video’s, e-mail, FAQ (veel gestelde vragen overzichten) en werksheets in PDF. Alle pianolessen staan overzichtelijk in het ledengedeelte.

Je krijgt na betaling direct je logingegevens. Hiermee heb je tot mijn exclusieve online ledensite.

Zodra je inlogt vind je hier alle cursusvideo’s en bijbehorende materialen. Je hebt dan een heel jaar lang 24/7 toegang tot de cursus. Alle video’s zijn via het internet (beveiligde website) te bekijken. Via een volgsysteem kan je altijd zien bij welke les je gebleven was.

Waar je ook bent, de pianolessen zijn op elk apparaat te volgen: telefoon, pc, laptop en tablet.

De lessen zijn geschikt voor 12 jaar en ouder. Uiteraard kan jonger ook. Het is dan wél beter met begeleiding van een oudere, maar dat verschilt per kind.

De lessen zijn zeer toegankelijk. Alles wordt duidelijk uitgelegd in de video’s. Je hebt handige werksheets in PDF en een FAQ (veel gestelde vragen). Als je dan nog vragen hebt, kun je jouw vraag naar mij mailen. De eerste acht weken krijg je immers mijn persoonlijke support.

Kies vooral de lesmethode die bij jou past!

Online pianoles is een stuk goedkoper en je kunt jouw tijden veel beter indelen aangezien je 24/7 toegang hebt.

Je kunt de filmpjes steeds opnieuw bekijken. Als je een paar maanden bezig bent, kan je weer sommige modules herhalen. Geloof me, je zult dan wéér nieuwe dingen zien.

Nee zeker niet bij deze cursus!

Eigenlijk hoef ik pas je vingers te zien als je een technische vraag hebt.

In deze cursus staat niet zozeer pianotechniek zoals vingerhouding etc. centraal. Ik leer je niet dat je je vinger krom moet plaatsen op de piano. Dat leer je in mijn opstapcursus piano voor beginners.

En eigenlijk zouden alleen technische vaardigheden een probleem kunnen vormen. Voor de rest is er geen verschil met privéles.

De akkoorden cursus heb ik zó gemaakt dat je vooral bezig bent met de inhoud en niet met de techniek.

Maar vergeet niet: ik ben bekend met de valkuilen en problemen waar je tegenaan loopt. Die heb ik of in mijn video verwerkt of je kunt ze vinden in de FAQ (veel gestelde vragen). En als je vraag er niet bij staat, kun je mij mailen.

Betalingen & garantie

In een beveiligde online betaalomgeving kan je betalen met iDeal, Bancontact of PayPal.

Jazeker. Als je de cursus hebt aangeschaft heb je nog 14 dagen bedenktijd. Ben je niet tevreden, dan krijg je gewoon je geld terug. Je moet mij dan wel eventjes persoonlijk mailen en helder toelichten waarom je niet tevreden bent. Met die feedback kan ik de nodige aanpassingen doen om de cursussen te verbeteren.

Online account

Je kan maar op één apparaat tegelijk zijn ingelogd. Wissel je van apparaat, log dan eerst uit op het andere apparaat. Daaronder vallen niet alleen PC en Mac desktop computers, maar ook tablets en smartphones (zoals iPads en iPhones).

Ja, dat is geen enkel probleem. Ieder gezinslid dat op hetzelfde adres woont, mag jouw online account gebruiken.

Hoewel de cursus niet meer dan 10 weken duurt, heb je een heel jaar lang onbeperkt toegang tot de cursus. Het cursusmateriaal zoals werksheets in PDF kan je  downloaden voor de rest van je leven als handige naslag gebruiken.

Ben je geïnteresseerd?

Dit zou je betalen voor 5 privélessen!

321,70inc. btw

Dit betaal je voor 10 online modules!

197,00inc. btw

“Roy is iemand met passie voor zijn vak en natuurlijk voor muziek, dat zie je zeker terug in zijn lessen.”

Suzan Leenen

Deze muziekcursus gaat binnenkort online. Schrijf je alvast in!